Black Friday 2015 monitor

Black Friday Monitor

 

Ieri mi-a venit o idee bună, zic eu. În timpul unor comentarii cu Sabina de la F64, mi-am dat seama că nu prea aveam cum să-mi susțin afirmațiile. Pe scurt, aveam nevoie de o monitorizare a serverelor magazinelor care fac promoții de Black Friday.

 

Am ajuns acasă și m-am pus pe codat, ce a ieșit puteți vedea aici: Black Friday Monitor

 

Se monitorizează cele mai mari site-uri pe care le-am găsit la Radu pe listă. În fiecare minut le interoghez și salvez în baza de date statusul pe care îl returnează server-ul în headere. Nu descarc nici o pagină, conținut, amprenta asupra încărcării serverului este infimă.

 

Din lipsa timpului nu am avut timp să fac o interfață foarte avansată, dar datele se salvează. În acest moment, pe pagina de monitorizare apar niște bare în dreptul fiecărui magazin. Fiecare segment înseamnă un minut, toată bara reprezintă ultima oră.

 

Verde înseamnă online, roșu este offline. Auto-refresh la fiecare 5 secunde. Un server online nu garantează corecta funcționare a site-ului, însă ne ajută să ne facem o primă impresie asupra disponibilității.

 

Pentru anul viitor mă gândesam să îmbunătățesc raportările incluzând și timpul de răspuns ale unor pagini de pe fiecare site. După Black Friday voi reveni cu niște statistici mai avansate, în funcție de cum va arăta situația.

 

Sugestii îmi puteți trimite la valentin@valentinvaleanu.ro

 

Rezultatele aici Black Friday 2015 monitor - rezultate