#MeToo nu va funcționa până nu scăpăm de ipocrizie

S-au umplut toate mediile de hashtag-uri și povești iar online-ul și mai mult. Ba s-a lăsat chiar și cu ceva demisii/concedieri. În câteva zile însă ne reluăm activitățile clasice și ne mai amintim la anul, pe vremea asta, cu ocazia "On this day".

 

Nu vreau să diluez importanța faptelor. Recunosc că există.

 

Problema este că în momentul în care vine vorba de a face ceva mai mult decât a posta un hashtag, brusc nu mai suntem atât de disponibili. Căutăm tot felul de scuze. Cel mai trist este însă faptul că nu ne putem detașa de persoanele care au un comportament misogin și discriminează. Agresivitatea poate fi și verbală.

 

De ce am făcut conexiunea cu ipocrizia? Să vă dau un exemplu. cetin.ro se autoproclamă misogin. Lucru care oricum se putea remarca din atitudinea lui. Tot Cetin se adresează cu apelativul "păsărică" unei femei pe care nu o cunoaște. Și există o grămadă de exemple în online-ul nostru. Cum de reușesc acești oameni să fie atât de urmăriți? Cum poți tu, ca victimă a unei hărțuiri sexuale, să ai cuvinte de laudă despre un om misogin care se adresează femeilor cu "păsărică"? Cum de un asemenea comportament nu este condamnat, cel puțin în opinia publică? Cum de nu sunt izolați la evenimente, precum niște paria ai societății?

 

Dragelor, dacă chiar vreți o schimbare, lăsați hashtag-urile și dați dovadă de dorință de schimbare, iar suportul va veni. Până atunci, nu vreau să fiu prostul care se bagă într-o dispută domestică ca apoi să mi-o iau de la victimă.

 

Pe final, câteva citate dintr-un "clasic":


Pot sa raspund cu mana pe inima. Da, sunt misogin, da, nu respect femeile, da, femeile sunt proaste. Consider ca femeile sunt inferioare barbatilor in marea majoritate a privintelor, si locul lor este in fata masinii de spalat, pentru ca deja si la cratita barbatii sunt mai buni.


Consider, şi pe bună dreptate dealtfel, că femeile sunt nişte fiinţe conduse de hormoni, capabile să gândească doar sub influenţa unui bărbat.

cetin pasarica

cetin misogin

cetin vulgar

cetin pasarici