Xiaomi Mi Band 2 - review

De ceva vreme am făcut upgrade de la Xiaomi Mi Band (review aici) la Xiaomi Mi Band 2. Diferențele sunt destul de mari.

 

Xiamo Mi band 2 are un ecran OLED de 0,42-inch, este mai mare, are senzor de puls, toate astea reducând autonomia de la peste 45-50 de zile până la aproximativ 10-14 zile (cu notificări de apeluri, sms, alarmă, monitorizare somn și sincronizare zilnică). Bateria are 70 mAh față de cei 41 mAh ai lui Mi Band.

 

Mi Band 2 este și el rezistent la apă IP67 - asta înseamnă că rezistă la stropiri și chiar duș, dar nu la scufundări. Sistemul de prindere al brățării a fost puțin îmbunătățit față de versiunea anterioara.

 

Chiar dacă autonomia s-a redus, tot nu este o problemă încât să necesite încărcare aproape zilnică precum unele smart watch-uri.

 

Deși se laudă cu o suprafață a ecranului care este rezistentă la zgârieturi, în realitate este destul de ușor de zgâriat. Folosind butonul de pe brățară, ecranul ne poate afișa următoarele informații:

 

  • ora
  • numărul de pași
  • distanța parcursă
  • numărul de calorii consumate
  • pulsul
  • nivelul bateriei

 

Xiaomi Mi Band 2

 

În funcție de ce notificări sunt activate din aplicație, brățara ne poate notifica despre apeluri (afișeaza numărul și numele dacă este în agendă), SMS-uri (nu afișează conținutul sms-ului) plus notificări ale altor aplicații pe care le avem instalate - dacă activăm această funcție.

 

Xiaomi Mi Band 2 SMS notification

 

Algoritmul pentru monitorizarea somnului a fost îmbunătățit, acum beneficiind și de funcția de monitorizare puls care ajută la acuratețea rezultatelor.

 

Toate funcțiile de pe Mi Band au rămas și la Mi Band 2. În continuare se pot seta alarme pentru trezirea prin vibrațiile brățării. Dacă nu sesizează că v-ați trezit, automat are un snooze time de 10 minute.

 

Aplicația Mi Fit este disponibilă în Play store și Itunes.

 

Brățara Xiaomi Mi Band 2 poate fi cumpărată de la F64 de aici.