112 pe speed-dial

112


Ieri am ajuns să interactionez cu Poliția, de 2 ori. În dreptul bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena si a ONRC-ului, este un stol de rromi care fac pe parcagii. Deși în zonă este permisă parcarea lângă bordură, ei îndeamnă șoferii să parcheze în spic.

Se vede că știu ceva matematică, încap mai mulți așa. Problema este că mai rămâne doar o bandă și un pic liberă și traficul este gâtuit exact unde ar trebui să curgă, să elibereze intersecția.

 

În poza de mai jos este unul dintre ei. Altă problemă sunt bucățile de bordură și bolovanii pe care îi folosesc ca să blocheze prima bandă. Și în timpul zilei și în timpul nopții, adevărate pericole. Sunt acolo de ani de zile și nu cred că a luat cineva atitudine. Ba chiar, săptămâna trecută, consumau alcool în mijlocul străzii și se certau violent pentru ceva lei - am sunat la 112.

 

Parcagii Piata Muncii

 

Vreți să testăm cât de repede îmi iau eu amendă dacă sorb dintr-o doză de bere, în aceeași zonă ?

 

Nu părăsim zona, episodul 2. Mergeam pe stradă, plouat, liniștit, mă vedeam acasă. Un rrom apare lângă mine, cu palma sus, lângă fața mea, spunând că eu îl caut pe el și ce caut acolo. M-am oprit, m-am depărtat.

Omul a venit după mine pe celălalt trotuar. Scot telefonul și sun la 112. Vecinii, puțin speriați. Că vine Poliția, că ei nu vor să se bage, că asta e, aștia sunt vecinii și ei au copii mici, ce să zică. Parțial i-am ințeles.


Între timp rrom-ul fuge. Echipajul ajunge, le spun povestea, mă legitimează, mă lasă să plec. Mi se pare incredibil că pot fi agresat direct pe stradă. Și nu sunt chiar mic, 1.86, 100 kg, îmbracat cu polar ... Dacă era vreo fată ?

 

Mâine poimâine agresează, tâlhărește sau violează pe cineva. Și atunci Poliția spune că nu are antecedente, că nu era o fire violentă și învăța bine.

 

Rahat de taur !

 

Nu intrați în conflict, încercați să păstrați distanța, dar folosiți cu încredere 112, legitimați-vă și relatați totul corect. Așa cum spuneam aici: De ce sunt "hater" ?! o facem și pentru noi, dar în special pentru viitor.

 

Poate apelul tău ți-a salvat o vecină, sau un vecin !