Andrei Sosa - nu ești o victimă, ești un vinovat

Anddrei Sosa Expirat


Update: ANAF-ul îl execută silit pe Andrei Sosa pentru o datorie de 1.6 milioane de euro. Datorie care provine din neplata unor taxe de concert la bugetul de stat, încă din prima zi de funcționare. De 14 ani de zile omul ăsta făcea evaziune și punea în pericol oamenii care îi călcau pragul.


Cumva a uitat să spună despre această problemă în declarația de ieri, a profitat de prieteni și cunoscuți, în fața cărora a pozat drept victimă, care i-au luat apărarea.



Andrei Sosa, patronul clubului Expirat a făcut o postare prin care încearcă ceva ce mie îmi scapă. Postarea este aici.

 

Vrea să se eschiveze, vrea să posteze într-o victimă a sistemului, dar mie personal nu-mi induce decât silă. Încă un "băiat deștept", patron, care a fost șmecher și a știut cum să evite niște norme.

 

Prin Expirat însă am mai fost și eu. Evenimentele de pe Facebook adună mult peste limita de 100 de persoane impusă de funcționarea pe baza unei declarații pe proprie răspundere.


Ar fi fost un adevărat erou dacă scotea la iveală toate aceste probleme înainte să se întâmple vreo nenorocire. Poate i-ar fi salvat pe cei din Colectiv, însă mergea pe burtă și se uita la încasări.


Din 2003 am pus viața a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Și cate-odata și in timpul săptamânii.
Am avut destule "avarii: electrice in aștia 14 ani. Și mult imporvizatii...
Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu ca o sa facă mulți ani de pușcarie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine.

În alt context am facut un bilanț al taxelor pe care le-am plătit la statul Român doar în ultimii 5 ani - 2.700.000 lei
Ce pula mea a făcut statul cu banii aștia? Banii aștia sunt banii plățiti de fiecare care a băut o bere prin Expirat...
Am funcționat pe "propria răspunedere" de 14 ani...
Ne-a "tras cineva de urechi" in anii aștia?

Acum vine imaginea de victimă. Eu nu înțeleg cum se pot plânge niște oameni de o activitate pe care o fac de bună voie. Dragilor, sunteți idioți? Vă obligă cineva să aveți baruri? Nu este rentabil - reprofilarea. De 14 ani functionează fără să fie în regulă, dupa o declarație pe care a semnat-o pe proprie răspundere, dar el nu este vinovat. Statul este, pentru că nu i-a pus la îndoială declarația. Dacă se întâmpla asta, ar fi urmat un proces, că statul împiedică activități comerciale.


Știti cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai - CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxă etc. Și prin aprilie se elibereză autorizația. Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și sa dea o autorizație pe baza actelor cerute.

Așadar a știut cum funcționează treaba, dar a preferat să ocolească avizele normale și să funcționeze ilegal.


A venit mult anunțatul control de la ponta. 20 de uniforme de la Poliția locala. O singură domnișoară de la ISU. Luni dimineața, înainte să merg la Rugină o sa trec sa văd dacă am greșit in "declarația pe propria raspundre". Eu zic că nu. Nu a murit/ sau nu a pățit nimeni nimic grav in acești ani.

Asta nu înseamnă decât că a avut puțin mai mult noroc decât Colectiv. Este la fel de vinovat pentru că într-un mod premeditat a pus în pericol viețile celor care mergeau acolo.


Din păcate statul este dușmanul "de clasă" al oricărui "mic/ mediu" comerciant.


Revine cu imaginea de victimă a sistemului, pentru că este o obligație a fiecăruia dintre noi să fim patroni, prin orice mijloace, nu?