Black Friday 2015 monitor - rezultate

black friday monitor


Deși "Black Friday-ul" mai continuă sub diverse forme, momentul culminant s-a consumat Vineri. Am închis Black Friday Monitor-ul pentru a analiza datele adunate și a ne putea face o impresie.

 

Pe Black Friday Monitor lumea a început să intre Joi pe la prânz, continuând cu vârful de la miezul noptii și apoi de la ora 6 dimineața.

 

trafic black friday monitor

În cele două zile au fost peste 6600 de vizitatori unici dintre care 65% foloseau Chrome și doar 3% Internet Explorer. 30% din trafic a fost efectuat de pe dispozitive mobile. Preponderenți au fost cei cu vârstele cuprinse între 25 și 34 de ani.

 

trafic black friday monitor

 

Metodologia de analiză s-a bazat pe răspunsul dat de servere-le magazinelor. Dar deși un server poate răspunde OK, asta nu garantează că acel site se va mișca bine și va fi posibilă plasarea unei comenzi în siguranță. Algoritmul va fi îmbunătățit pentru versiunea viitoare și va putea oferi și un timp mediu de încărcare al paginilor pentru a oferi date cât mai corecte.

 

Magazinele monitorizate au fost: Emag, Fashion Days, Ideall, Sensodays, Quickmobile, Media Galaxy, Flanco, Evomag, Clickshop, Bikexpert, AVStore, AVMall, Altex, PC Garage, Mediadot, Azerty, Marketonline, F64, EuroGMS, Domo.

 

Ele s-au comportat după cum arată graficul de mai jos:

 

grafic uptime black friday 2015

 

Se disting mai multe cazuri. Magazin cu oferte bune care s-a descurcat foarte bine (uptime 100%) cum a fost Emag. Deși în zona de uptime 100% mai găsim și Ideall, aceștia din urmă nu au avut niște oferte imbatabile și site-ul s-a comportat ok.

 

Alt caz este al lui Domo, un site care a avut câteva oferte la câteva produse, nimic incredibil, dar totuși a reușit un uptime de doar 60%.

 

Uptime-ul a fost calculat pe toata perioada cât a fost activă oferta respectivului magazin. Deși un uptime de 98-99% poate părea foarte bun, acesta se poate traduce în câteva minute spre câteva zeci de minute când site-ul nu a putut fi accesat exact în momentul ofertelor, experiența utilizatorului fiind foarte proastă.

 

Eurogsm a furat startul Joi la ora 12 dar s-a împiedicat pe parcurs.

 

Au preluat și au dat știri despre Black Friday Monitor:

 

stirile pro tc black friday monitorgandul black friday monitori like it black friday monitor 

libertatea black friday monitor romania libera black friday monitor