cetin.ro ataca pe stilul Antena 3

propaganda truthTrebuie să precizez că o cunosc pe Oana de când aveam câțiva ani. Poate asta mă descalifică automat, în ochii unora, de la posibilitatea de a fi obiectiv.

 

Din păcate, atitudinea de "prime-time liars" își face simțită prezența și la noi. Motivele sunt diverse, însă este greu să rămâi vertical în condițiile în care trăiești din trafic. Societatea nu consumă gesturi frumoase și știri pozitive. Societatea vrea scandal, sânge, violuri, știri șocante chiar dacă sunt false.

 

De data asta vorbim despre doi bloggeri (cetin.ro și zoso.ro) care se află pe primele locuri în România. Traficul lor zilnic este undeva la 45.000 de vizitatori, deși o parte dintre ei accesează ambele bloguri, hai să aproximăm că în jur de 30.000 de vizitatori unici/zi se informează de la cei doi.

 

Mă aștept ca cei care sunt în vârf într-un anumit domeniu să dea dovadă de bună credință, verticalitate și să poată recunoaște când au greșit. Dar probabil vorbește naivitatea din mine.

 

cetin.ro a publicat astăzi un material care este mai degrabă demn de fițuicile de scandal și mondenități. Titlu pompos, început cu "Fake", continuat apoi cu o "analiză" a unui gest pe care l-a facut Oana.

 

Cetin condamnă atitudinea Antena 3 și stilul lor jurnalistic. Însă astăzi s-a comportat la fel. A prins rapid un fir și a zis să trântească un kil' de căcat alături, că asta caută lumea dimineața. Traficul așa vine. Chiar dacă publici apoi o dezmințire sau ștergi articolul, traficul rămâne. Iar zoso.ro a dat share la link, așa ca între frați de top 10. Putea măcar să-l tragă de mânecă să-l întrebe pe cetin.ro dacă a verificat vreo parte din poveste.

 

zoso share cetin oana geambasu

 

Pentru că un jurnalist sau un formator de opinie ar trebui să facă asta, nu? Să verifice sursele. Iar asta era foarte ușor. Întâi de toate putea căuta pe Google cine este Oana Geambasu. Ar fi văzut ca nu este vreun "postac" politic și nu a avut "derapaje".

 

Apoi ar fi putut să vadă în ce condiții se schimbă actele de identitate.

 

cetin schimbare carte identitate

 

Extras de la DIRECTIA PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE:

 

II. CAZURI ÎN CARE SE ELIBEREAZĂ O NOUĂ CARTE DE IDENTITATE:
- cand fotografia din cartea de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului;

 

Deja ai două dovezi destul de clare că acea postare poate fi reală. Dar poate ca în momentul în care nu mai crezi în Moș Crăciun îți pierzi și orice urmă de umanitate, nu mai poți accepta că există oameni care fac asemenea gesturi.

 

Apoi pe parcursul zilei mai apar și doi martori care îi confirmă faptul că relatarea Oanei este reală. Atitudinea rămâne aceeași:

 

cetin replica radu umbres

 

Pentru că se știe doar, când ai nevoie de ajutor, un share pe Facebook este foarte util iar oamenii care îți răspund sunt serioși. Însă când au apărut doi oameni care confirmă că au fost în Secția 4 de Politia cu Oana Geambasu, automat este o schemă, ei sunt niște mincinoși. Doar este imposibil ca cetin.ro să se înșele. Parcă asta se cheamă dublu standard și vedem des la Antena 3, nu?

 

Cum ar fi sunat o postare normală? Ca cea a lui Ionuț Bunescu , care a postat sub rezerva faptului că pare prea frumos pentru a fi adevarat și poate fi fake. O postare normală, echidistantă.

 

Ce mă astept de la cetin.ro? Să publice dreptul la replică sau un update și să modifice titlul care nu reflectă realitatea. Între timp a publicat un update însă titlul rămâne malițios iar atitudinea este una de o joasă speță. 

 

Nu cumva lupul tocmai a strigat lupul?

 

foto: shutterstock