Despre demagogie și ipocrizie cu Claudiu Pândaru și Brianna Caradja

Brianna Caradja Claudiu Pandaru


Am vrut să scriu despre primul demagog ipocrit, Claudiu Pândaru, încă de prima oară când a deraiat.

 

Era în ajun de Paște și autoritățile au venit să controleze dacă carnea vândută respecta standardele, nu este expirată sau este cumva carne de câine ori cal. Clienții care erau atunci în hală au reacționat violent împotriva autorităților. Principala lor problemă era că dacă se închide hala, de unde mai cumpără ei așa ieftin carne. Nu contează ce cumpără, ieftin să fie.

 

Și începe să ni se contureze imaginea societății în care trăim.

 

Dacă carnea era cu probleme și ajungea vreun bou la spital, apărea la toate televiziunile și cerea dreptate. Dacă totuși nu ajungea la spital era mulțumit că a făcut o "combinație" și a luat puțin mai ieftin. Nu conta că a mâncat câine sau cal. Dacă însă el ar fi apucat să cumpere și a doua zi hala era închisă pentru nereguli, iar era bine. În fața vecinului el tot era "șmecher", prinsese "combinația". Dar dacă autoritățile vin să oprească această hoție, nu-i bine, sare cu pietre. El cum va mai fi "șmecher" în fața vecinului ? Că intelectual nu poate ...


E ca și cum te duci în târg să iei ceva, prețul foarte bun, e clar că-i "furăciune". Dar apare poliția cu păgubitul. Bunul îi este înapoiat. Dar "românașul" nostru sare cu pietre să dea după poliție pentru că i-au stricat "combinația".


Românul are pretenții însa-și vinde sufletul pentru o reducere de juma' de leu. Și atunci acest "Public figure" Claudiu Pândaru a prezentat acțiunea autorităților într-o lumină proastă.

 

Dar să revenim la 1 Mai 2015, Vama veche, ANAF.

 

Economia subterană în România este undeva la 25-30%. Adică statul încasează doar doua treimi din ce ar trebui, deci jumătate din încasările statului se duc direct în buzunarele unor "băieți deștepți". Uitați-vă doar câte covrigării sunt, sute ... Nu-i așa că nu vă vine să credeți câți bani negri se fac ? Dacă ar fi o afacere proastă de ce s-ar deschide ca ciupercile după ploaie ? Acum uitați-vă că avem peste 300 de Porsche-uri înmatriculate.

 

Tot nu vă vine să credeți ? Să vedem ce spune ANAF-ul:

 

16.087 de firme au fost controlate de Inspecția Fiscală din ANAF care a identificat impozite nedeclarate de peste 1 miliard de euro în primele 3 luni din 2015
885 de sesizări penale întocmite în urma verificării a 880 de firme, pentru prejudicii de 2,6 miliarde lei
Sancţiuni de peste 2,6 milioane euro dispuse comercianţilor de combustibili de către inspectorii antifraudă

și cea mai tare:

 

"... numărul caselor de marcat fiscalizate a crescut cu 24.32% în primele 3 luni din 2015..."

Doar din primul miliard de euro, practic ANAF-ul a recuperat pentru fiecare dintre noi 50 de euro. Și noi suntem idioți și dăm cu pietre.

 

Toate statisticile astea sunt pentru primele 3 luni din 2015. Și acest lider de opinie, jurnalist, Claudiu Pândaru postează video-ul de mai jos:

Antifrauda a venit in Vama Veche. Reactia o vedeti aici: http://goo.gl/vGgVpY

Posted by Claudiu Pândaru on Friday, 1 May 2015


Când începe lumea să-i atragă atenția, șterge comentarii.

 

Claudiu Pandaru comentarii

 

Credeți că-i la prima abatere ? Deloc, ca un jurnalist de înaltă clasă a postat:

 

Claudiu Pandaru club Piranha

 

Știți care a fost adevărul aici ? De fapt nu lipseau 3 lei ci 1596.7 lei. Dar sigur știa și el asta. Însă "Like"-urile nu vin relatând realitatea.

 

Este păcat că se "badeidizeaza" (atitudine de Mircea Badea), roata se va întoarce. Dar probabil este sarcină de Mediafax. Acum că situația nu este prea roz, se dau și ei după cum li se cântă.


A doua "vedetă" de astăzi, Brianna Caradja. Această prințesă "wanna-be". Pe pagina ei de Facebook se recomandă a fi : Civil Rights Advocate, Envarionmentalist & Green Activist.


Întâmplarea face să ne fi intersectat de mai multe ori, ba prin skate-park-ul din Herăstrău ba la diverse evenimente gen Street Delivery. Știți ce face această luptătoare pentru drepturi civice și ecologie ?

 

Relatare din fața cinematografului Patria, Street Delivery 2012 sau 2013. Beată pe trotuar, nu se ținea pe picioare, fuma în sictir și arunca gunoi pe jos în față la Cărturești.

 

Ar trebui să am și poze de atunci. Însă probabil asta înseamnă să fii activist ecologic. Revin acum și la activismul drepturilor omului.


Astăzi, prințesa "wanna-be" posteaza:

 

Brianna Caradja ANAF vama veche

 

Brianna Caradja și Claudiu Pândaru - două figuri publice, lideri de opinie pentru unii, oameni care ar trebui să aparțină unui regn animal cu coloană vertebrală nu clasei moluștelor.


Și societatea îi acceptă și le urmează sfaturile. Pentru că și societatea este o mare moluscă. Acum nu știu, cei doi și-au "vândut" coloana vertebrală pentru a atrage simpatia majorității sau chiar așa gândesc. Cred că aș accepta puțin mai ușor prostituția decât prostia. Din prostituție îți mai revii, dar dacă ești prost ... așa rămâi.

 

Societatea noastră are pretenții. Au spus că nu au parcări și din această cauză parchează ilegal. S-au făcut parcări. Sunt goale. ANAF-ul și alte instituții încep să funcționeze.

 

Sunt departe de ideal, dar prima oară dupa 25 de ani începe să se miște ceva. Sunt întâmpinați cu pietre. Pentru că "românul" este "șmecheraș", dacă iese o "combinație" nu-l interesează de societate. Ar da foc la păduri și ar otrăvi fântânile dacă lui i-ar ieși ceva.

 

Ne lipsește educația civică, ne lipsesc mentorii iar cei care nu sunt "românași" își pierd încet încet speranța. Pentru că civilizația se face prin reguli, legi și impuneri. Nu cu "te rog frumos". Asta n-a mers niciodată. Noi aștia puțini avem avantajele intelectuale. Trebuie să ne mobilizăm să ne luăm societatea înapoi.

 

Mi-ar fi plăcut ca după atacul cu pietre asupra unei instituții a statului să văd o razie a jandarmeriei. Scurt ! Umpleau două dube de paraziți ca să-i învețe să mai dea cu pietre doar în curte la mamele lor. Asta după ce strângeau gunoaiele pe care le-au facut.

 

Că ăștia așa sunt, mulți și beți. Cum dispăreau unii în dube și se împărțea niște gaz lacrimogen - pac liniște. Și a doua zi veneam în control. A, mizerie pe plajă .... Aveți o oră să curățați. Dacă nu, automat - gaz lacrimogen.

 

Eu aș plăti pentru asta, aș veni eu să fac curat după ei în schimbul unui spectacol cu paraziți și gaz lacrimogen.

 

1 Mai 2015

 

1 Mai 2015 - Vama veche, Facebook Cabral

 

Pentru că străinii vin să facă curat pe plajele noastre, în timp ce paraziții se uită:

Străinii au curățat plajele de gunoaie


Și rezultatele se văd:

Efectul controalelor Directiei Antifrauda: localurile de pe litoral fiscalizeaza incasari zilnice de sute de mii de...

Posted by Agenția Națională de Administrare Fiscală - ANAF on Saturday, 2 May 2015