Despre Samsung și Note 7

Samsung a anunțat că retrage Note 7 definitiv, probabil ca urmare a imposibilității de a remedia problema sau a costurilor prea mari pentru un model care este deja compromis.

 

S-a inflamat Internetul de păreri dar puțini au putut vorbi obiectiv. Un astfel de dispozitiv are în spate multe luni de cercetare și dezvoltare. Se fac prototipuri, se fac sample-uri, există dispozitive funcționale înainte de lansarea propriu-zisă a produsului. Există oameni și ingineri care folosesc acel dispozitiv înainte de lansare, tocmai pentru a preveni posibilele probleme care pot exista, să ajunga la utilizator. 

 

Șansele ca în timpul acestor teste să nu se fi întâmplat nimic sunt infime, mai ales că nu este o gamă nouă de produse. Utilizatorii au început să întâmpine probleme destul de repede dupa achiziție, o perioadă mult mai scurtă decât perioada de teste pentru un asemenea produs. Mai mult ca sigur, Samsung știa de posibilitatea ca telefoanele Note 7 să ia foc și să explodeze dar s-au gândit că pot contracara prin înlocuire și sperau ca pagubele să fie cât mai mici. 

 

Pentru cei naivi care cred că este prima oară când Samsung pățește ceva de genul ăsta cu un produs, ori nu știu ori au uitat scandalul din perioada 2008-2012 cu televizoarele.

 

În perioada 2008-2012 Samsung a avut o problemă cu o serie de televizoare. Pe scurt, ca să mai scadă puțin din costurile de producție, au optat pentru niște condensatori mai slab calitativi. Toată treaba le-a explodat în față în momentul în care s-a realizat că de fapt condensatorii erau foarte proști și crăpau mai repede decât anticipasera ei.

 

Some of the problems were reportedly sourced to electrolytic capacitors from firms based in Ching Mai, China, but its quite possible that a variety of similar cost-cutting budget components were culprits in other failures, given the diverse kinds of failures afflicting the unfortunate LCD TV owners.

 

FINALLY, Samsung is offering a Class Action Settlement on a defective capacitor in some TV's. 

 

Samsung capacitor settlement

 

Așa s-a ajuns ca în jur de 7 milioane de televizoare să fie afectate. Dar pe termen mediu Samsung va ieși fără probleme din acest scandal. Clienții uită repede și majoritatea nu au destulă educație încât să fie capabili să facă o alegere corectă plus că nu pot ieși din "turmă". "Vecinul, fratele, colegii - toți au Samsung, cum să-mi iau altceva?".

 

Toată treaba asta cu reducerea costurilor este imorală și arată respectul pentru consumator. Până la urmă, Samsung vindea Galaxy S5 din plastic injectat, la același pret la care alți producători ofereau sticlă și aluminiu.