Ecranele curbate între utilitate și "statement"

Citeam un articol și mă gândeam cu ce atitudine am fost întâmpinat când susțineam inutilitatea acestui tip de ecran în acest moment.


Încă de la lansarea lui Galaxy S6 am susținut că este o mișcare de marketing. Într-adevar, sunt de apreciat evoluția tehnologică și posibilitățile care apar. Însă implementarea pe un dispozitiv "normal" nu aduce un plus de utilitate, ba dimpotrivă.

 

Toți "early-adopter"-ii mi-au sărit în cap, mă întrebau dacă nu văd cum arată, este o bijuterie. Eu le reaminteam că de fapt este un telefon, un dispozitiv pe care îl utilizăm non-stop pentru a ne ușura diversele activități cotidiene.

 

From a purely superficial point of view, the explanation is simple: the curves are sexy as hell.

Iar acele margini rotunjite nu aduc un spor de productivitate și nici nu ne ușurează diverse activități.

 

Even though the Note 7’s curves were much more abrupt and therefore affected a smaller area, writing or drawing on those curves was practically impossible.

În primul rând șansele de a sparge ecranul în cazul unui șoc sunt mult mai mari. În al doilea rând, exceptând cazul în care nu există o sursă de lumină, întotdeauna acele margini vor avea reflexii și vor fi greu lizibile - a se vedea poza de mai jos.

 

Mai adăugăm și faptul că grosimea marginii de care ținem telefonul s-a redus semnificativ, ergonomia are de suferit - a se vedea comparatia din poza de mai jos.

Cineva care își dorește un telefon care să-i ușureze viața va alege altceva.

 

Așa ajungem la o problemă reală. Oamenii cheltuie bani pe care nu-i au pentru a cumpăra dispozitive de care cred că au nevoie. Iar producătorii profită știind că de cele mai multe ori cumpăram pentru a "concura" cu vecinul și a urca pe o pseudo-scară a valorilor.

 

P.S.: vă mai aduceți aminte de 3D-ul de la televizoare? Un real succes nu?

 

samsung edge non edge

 

poza: slashgear