Fumatul în incinta metroului

Sigla Metrorex
Eu merg mult cu transportul în comun. Mai ales în perioada iernii când nu mă pot deplasa folosind motocicleta sau bicicleta. Mergând cu metroul, zilnic văd idei de diverse povești, din păcate marea lor majoritate cu conotații negative.

Zilnic cobor la Ștefan cel Mare și de când a inceput școala iar, este plin de minori (elevi) care se adăpostesc în stația de metrou. Și cum îi șade bine elevului în 2015, intr-o capitală ? Fumând. Si fumând unde ? Păi bineințeles, la adăpost, ferit de frig, ploaie, ceață și alte fenomene naturale de care are parte Bucureștiul.

Eu sunt destul de sensibil la fumul de tigari, il simt de la distanta foarte mare. Astăzi iar l-am simțit cum am ajuns în dreptul turnicheților. Nu se vedea nimic la orizont, chiar mă gândeam de unde vine fumul. Am mai înaintat puțin și mi-a fost clar. Un puști fuma în dreptul scărilor rulante. Am încercat să-i spun să iasă afară dar era prea "prăjit", s-a uitat prin mine. Paznicul era de negăsit, așa că am trimis mail către Metrorex.

Răspunsul lor îl găsiți mai jos:

Buna ziua,

Multumim, vom lua masuri de intarire a controlului. Va informam ca in stațiile și tunelele de metrou fumatul este strict interzis. În toate stațiile de metrou pe ușile de acces sunt lipite pictograme cu fumatul interzis.

Prin instalația de sonorizare, din oră în oră, în toate stațiile de metrou, se difuzează următorul anunț privindinterzicerea fumatului în metrou: “În stațiile și vagoanele de metrou fumatul este strict interzis. Nu intrați cu țigara aprinsă în metrou. Nu aprindeți țigara în timpul deplasării cu scara rulantă sau înainte de a ieși din metrou. Conform Legii nr. 150/2005, art. 2, lit. L” Fumatul în stațiile și vagoanele de metrou constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.”

În sensul celor sesizate de dumneavoastră se va reinstrui personalul asupra respectării interdicției fumatului în stațiile de metrou.

Cu mențiunea că nu ezităm în a lua măsuri atunci când se constată nereguli în activitatea desfășurată, apreciem faptul că monitorizați calitatea serviciilor oferite de către Metrorex și vă mulțumim pentru operativitatea avizării unor disfuncționalități în activitatea noastră. Vă asigurăm că suntem preocupați permanent de creșterea calității serviciilor pe care le oferim.

Cu stimă,

DIRECTOR GENERAL,

ing. Aurel RADU

 

Prin urmare, acum am și confirmarea oficială, incepe vânătoarea !