Fumatul în incinta metroului - deznodământul (VIDEO)

Valentin Valeanu


După ce am insistat prin metoda descrisa aici Fumatul în incinta metroului - III, cei de la Metrorex mi-au răspuns în cele din urmă. Mai jos găsiți integral, raspunsul lor:

 

Buna ziua,

 

Va informam ca in incinta metroului este interzis fumatul. Incinta este stabilită a fi după uşile de acces în staţie, în zona vestibulului (unde se află cabina controlorului de acces şi casieria),  a peroanelor  etc., conform prevederilor Normelor PSI specifice Metrorex, art. 70, cap. 3.3 – Fumatul, coroborat cu art. 43 alin. (2), pct. c.

În toate staţiile de metrou pe uşile de acces sunt lipite pictograme cu fumatul interzis.

Prin instalaţia de sonorizare, din oră în oră, în toate staţiile de metrou, se difuzează următorul anunţ privind interzicerea fumatului în metrou: “În staţiile şi vagoanele de metrou fumatul este strict interzis. Nu intraţi cu ţigara aprinsă în metrou. Nu aprindeţi ţigara în timpul deplasării cu scara rulantă sau înainte de a ieşi din metrou. Conform Legii nr. 150/2005, art. 2, lit. L” Fumatul în staţiile şi vagoanele de metrou constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.”

În sensul celor sesizate de dumneavoastră vom intari masurile de reinstruire a  personalului pentru respectarea interdicţiei fumatului în staţiile de metrou.

Apreciem faptul că monitorizaţi calitatea serviciilor oferite de către Metrorex şi vă mulţumim pentru operativitatea avizării unor disfuncţionalităţi în activitatea noastră. Vă asigurăm că suntem preocupaţi permanent de creşterea calităţii serviciilor pe care le oferim.

 

Cu stimă,

DIRECTOR GENERAL,

ing. Aurel RADU

 

Am evidențiat cu bold, fraza cea mai interesantă. Fumatul este așadar interzis nu în subteran, ci doar după ce treci de ușile de la locația turnichete. Deci este perfect ok să fumezi în subteran, în tunelurile de acces sau imediat lângă ușile de acces, acolo unde sunt și coșuri de gunoi cu scrumieră.

 

În filmarea de mai jos vă dau mai multe detalii. Mi se pare ireală situația ...

 

 

Corecție: În video am spus "avem voie să fumăm" dar eu nu sunt fumător.