Gânduri de 31 Decembrie 2015

be your own hero


Pentru mine, sfârșitul de an este un moment pe care l-am ales ca să analizez puțin anumite momente. Este un reper în care resetez anumite chestii. De-a lungul anilor, acest reper a fost sursa unor scrisori, emoții puternice, călătorii spontane sau a unor încheieri de socoteli.

 

Asta mă ajută să intru în noul an total dezbrăcat, de griji, de emoții, de toate evenimentele care n-au reușit să iasă la lumină într-un mod pozitiv. Ceea ce a dat roade, continuă. Ce n-a rodit, scoatem și plantăm altceva.

 

Poate că acest sfârșit de an nu-l voi petrece așa cum speram. Dar acest lucru nu face decât să adauge valoare unui viitor sfârșit de an, care la un moment dat va fi perfect.

 

Facebook imi spune că anul trecut am fost în Sibiu, erau -22 de grade și aveam zăpadă. A fost frumos. Acum doi ani renovam sufrageria. A fost frumos. Încă nu știu ce voi face anul viitor. Poate aflu peste 5 minute, poate aflu pe 31 Decembrie. Iar asta nu face decât să amplifice importanța zilelor. Nu ar trebui să ne legăm de sărbători ca să apreciem și să valorificam anumite momente. 

 

Nu vreau să încep cu "Îmi doresc ca ...", dar pot spune că ar fi fumos să fim înconjurați de mai multă înțelepciune, capacitate de a învăța, curiozitate de a descoperi și o vedere de super-erou care să ne permită să vedem în profunzimea lucrurilor și a oamenilor. Să nu mai apreciem superficialitatea și să ne luptăm cu comoditatea.

 

Foto: unsplash.com