Google se adaptează pentru a servi conținut mai relevant dispozitivelor mobile

Mobile Friendly


Pe 26 Februarie 2015 Google a anunțat că își va actualiza algoritmii pentru rezultatele căutărilor. Puteți găsi postarea lor aici: Finding more mobile-friendly search results 

 

Această actualizare urmează firul firesc al evoluției dispozitivelor mobile și a tehnologiilor web. Din ce în ce mai mulți oameni folosesc dispozitive mobile pentru a accesa informații.

 

Peste 40% din cei care vizitează acest blog, îl vizitează de pe dispozitive mobile.

 

De foarte multe ori căutările pe Google afișează rezultate de la site-uri care servesc conținut folosind tehnologii vechi.

 

Tehnologii vechi care pun presiune pe dispozitivele mobile, atât din punct de vedere software (browser) cât și din punct de vedere al încărcării hardware-ului și al conexiunilor de date.

 

Google a anunțat că această actualizare va începe să producă efecte din 21 Aprilie 2015.

 

Puteți să vă testați paginile folosind tool-ul de aici: Mobile-Friendly test 

 

Eu am obținut un Awesome! This page is mobile-friendly.

 

Dacă aveți site-uri verificate în Webmaster Tools, puteți să vizualizați un raport mai detaliat referitor la Mobile Friendliness

 

Mă aștept ca aceste criterii să influențeze și rating-ul căutărilor clasice pe web.

 

Google a început să acorde rating și în funcție de modul în care este dezvoltat un site, tehnologii, validare cod, deci ar fi un pas normal spre o unificare web acum că avem HTML5, CSS3 și Internet Explorer se pensionează.