Impresii Lenovo Thinkpad T440s

Thinkpad T440s


După 4 ani în care Toshiba-ul NB550D m-a slujit eroic, venise momentul să mă despart de el. Procesorul dual-core incepuse să fie depășit. Ecranul de 10 inch și rezolutia erau mici. Am zis că dacă tableta are 9.7 inch este cazul să trec la un Ultrabook de 13.3 - 14 inch.

 

Cu părere de rău mă despart de boxele lui, Harman Kardon a făcut o treabă excelentă.

 

Toshiba NB550D Harman Kardon

 

După căutări și zeci de modele studiate, Asus, Dell, Lenovo ... am ajuns să-mi cumpăr un T440s echipat cu i7 și SSD.

 

Din ce mai citisem pe net despre ele mă așteptam ca trackpad-ul să fie groaznic. Și nu era groaznic, era înfiorător. Îmi venea să-i dau 2 ciocane să scap de el.

 

Am mai săpat pe net și am aflat că Synaptics a scos un update de driver care mai rezolvă din probleme. Și a reparat, că altfel umblam cu mouse-ul după mine. Acum este aproape decent.

 

Deși pe lista inițială de cerinte nu se afla și ecranul touchscreen, recunosc că este foarte ergonomic să derulezi pagini web folosind degetul.

 

Puncte forte: ecranul full HD, IPS cu touchscreen, tastatura spill resistant, textura carcasei (magneziu si carbon) și porturile full size, înafară de mini Display Port.

 

 

Interesant este și Power Bridge care gestionează cele 2 baterii și-ți permite să schimbi bateria externă fără să închizi sistemul.

 

Deși nu este nici cel mai subțire, nici cel mai ușor Ultrabook cu această echipare, Thinkpad rămâne Thinkpad.

 

Știți cum se zice: Once you go Thinkpad, you never go back !