Mașina - unii o folosesc, alții o pun la CV

Trafic masini


Aproape în fiecare dimineață mă trezesc la 6. Am timp să mă trezesc și să nu fiu pe fugă. Cum programul TV suferă în acest interval orar, de cele mai multe ori ajung să mă uit pe Discovery, National Geographic etc.
 
Așa s-a întâmplat și azi, când am prins un documentar despre New York. Ceva mi-a atras atenția. Un procent, care mi s-a parut mult prea mare și am început să caut pe net. Ei ziceau că 75% din populatia New York-ului nu are mașină. Se deplasează strict cu transportul în comun, feribot, metrou, etc. Și informația este corectă: Transportation in New York city
 
Am găsit pe site-ul DRPCIV statistica pentru 2014, avem puțin peste 1 milion de autoturisme înmatriculate în București. Fără auto-utilitare și alte derivații. Mașini mici. Și populația estimată la aproximativ 1.8 - 1.9 milioane de locuitori.
 
După un calcul simplu reiese faptul că peste 55% din populatia Bucureștiului deține o masină. Comparativ cu cei din New York unde 25% dețin o mașină. 
 
Nu dezvolt acum subiectul mașinii la 18 ani, tuning, credite, poluare și alte activități conexe. Cred că este destul de relativă comparația de mai sus. Unii iși doresc masini, alții evoluție. Cât despre atitudinea mea, găsiți aici detalii: De ce sunt "hater"?!.
 
P.S: am și mașină, ca să nu aud frustrații cu comentarii !