Noul dicționar de termeni medicali - poate mai curând decât ne imaginăm

apple watch


"Am upload-at datele din device în cloud. Imediat mă autentific cu cheia privată ca să puteți vedea datele stocate în blockchain."

Vi se pare că ar putea fi o discutie dintr-un cabinet medical sau mai curând o discuție între două persoane specializate în IT?


Cred că suntem din ce în ce mai aproape de momentul în care acești termeni își vor face loc în cabinetul medicului. Despre ce se întâmplă deja am scris aici Putem vedea primul episod al medicinei de mâine, unde cei de la Forward prezintă un cabinet medical în care tehnologia este folosită proactiv într-o abordare personalizată, preventivă.

 

FDA a anunțat pe 26 Septembrie 2017 lista cu companiile care vor participa într-un program pilot, menit să revoluționeze reglementările referitoare la medicina digitală.


Dr. Gottlieb. "We need to modernize our regulatory framework so that it matches the kind of innovation we’re being asked to evaluate, and helps foster beneficial technology while ensuring that consumers have access to high-quality, safe and effective digital health devices. These pilot participants will help the agency shape a better and more agile approach toward digital health technology that focuses on the software developer rather than an individual product."

Cele 9 companii sunt:

  • Apple, Cupertino, California
  • Fitbit, San Francisco, California
  • Johnson & Johnson, New Brunswick, New Jersey
  • Pear Therapeutics, Boston, Massachusetts
  • Phosphorus, New York, New York
  • Roche, Basel, Switzerland
  • Samsung, Seoul, South Korea
  • Tidepool, Palo Alto, California
  • Verily, Mountain View, California

și putem vedea companii de tehnologie (Apple, Fitbit, Samsung) alături de companii farmaceutice (Roche, Johnson & Johnson).

 

O analiză care beneficiază de pe urma noilor inovații este cea a măsurării glicemiei. Abbott a primit undă verde de la FDA pentru un dispozitiv care se lipește pe piele și poate monitoriza în timp real glicemia, crescând în acest mod calitatea vieții pacienților care nu mai sunt nevoiți să se înțepe de câteva ori pe zi. Mai multe detalii aici.

 

Acum 2 săptămâni am descoperit Patientory în timp ce studiam despre blockchain și crypto currency. Acest proiect își propune să ofere o soluție descentralizată, bazată pe tehnologia blockchain, pentru stocarea informațiilor medicale.

 

O soluție de acest gen, folosind tehnologia blockchain, ar rezolva probleme cu care se confruntă sistemul medical în domeniul securității și disponibilității informațiilor pacienților.

 

Healthcare data breaches totaled over 112M in 2015, costing the U.S. healthcare organizations >$6B in damages. Your sensitive and private healthcare data is not safe!

Patientory uses blockchain technology to ensure end-to-end encryption while adhering to regulatory guidelines and compliance requirements.

În acest moment cei de la Patientory așteaptă avizul FDA pentru a lansa aplicația mobilă.

 

Săpând după mai multe informații despre proiecte asemănătoare am dat peste blogul celor de la IBM Blockchain in Healthcare.

 

Și încă nu am ajuns la Quantum computing...

 

Va urma!