Philips Hue Gradient Signe floor - interesant dar cu loc de îmbunătățiri

Philips hue gradient signe este versiunea îmbunătățită a lămpii Signe. Noua versiune vine în două culori (alb sau negru), o nouă formă a bazei și bineînțeles posibilitatea de a avea gradient RGB.

Pe lângă posibilitatea de a alege culoarea lămpii aceasta vine și în 2 dimensiuni - table sau floor.

philips hue gradient signe floor lamp

 

Spre desosebire de clonele de la alți producători Philips hue gradient signe floor nu are nevoie de montaj, ceea ce face ca livrarea să se facă într-o cutie cu dimensiunile de 150x14x14 cm.

 

Detalii tehnice:

  • 3 segmente care pot fi controlate individual sau împreună
  • sursa de curent este integrata în bază
  • lungimea cablului de alimentare este de 2m
  • înălțimea totală (incluzând baza cu o înălțime de 20cm) este 145.8 cm
  • luminozitate 2550 lm (4000K) sau 1800 lm (2700K)

 

Lămpile pot fi controlate individual prin Bluetooth sau se pot crea diverse scenarii și automatizări cu un Philips hue bridge. Bridge-ul permite și integrarea cu Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit, Microsoft Cortana.

 

Ultimul update a activat posibilitatea ca lămpile să aibă diferite efecte, momentan sunt disponibile doar efectele de lumânare și semineu.

 

Ce nu mi-a plăcut:

  • cablul de alimentare - acesta este fix și nu poate fi înlocuit cu unul de dimensiunea necesară fără demontarea lămpii și implicit pierderea garanției. Mi-ar fi plăcut ca lampa să aibă o mufă "mickey mouse" (IEC C5/C6) sau IEC C7/C8 pentru a putea conecta cabluri de orice dimensiune
  • înălțimea - după părerea mea este mică, chiar și pentru un apartament "normal". Nu mai vorbim despre case sau apartamente mai înalte. Mi-ar fi plăcut ca tija cu LED-uri să fie mai înaltă
  • capacul sa nu fie opac astfel încât lumina să continue și deasupra tijei. Problema asta voi încerca să o rezolv printând 3D o prelungire a tijei - voi reveni cu update la acest proiect.

 

În concluzie mi se pare un produs interesant cu destul de mult potențial. Prețul de aproape 2000 de lei este cam mare dar practic nu există concurență pentru acest produs.

 

Philips hue gradient signe floor poate fi gasită la Emag