Povești de la Mega Image #1

La Mega Image-ul de lângă mine a apărut un angajat nou. Genul de 24 ish ani pe care îl citești imediat după privire și atitudine.

 

Într-o seară eram la coadă la o casă. Un client se uita dupa un bidon de apă. Angajatul iese din spate și ajunge lângă casa la care stăteam eu și unde era și o hostesă. Zbang s-a oprit la puțină vrăjeală. Clientul îl vede că lucrează acolo și îl intreabă dacă nu cumva mai au niște bidoane de apă în spate, văzându-l că a ieșit din depozit.

 

Angajatul vorbește cu hostesa. Se intoarce puțin spre client, semn că l-a auzit, apoi revine la hostesă, prada era mai sigură iar clientul respectiv poate se plictisește și pleacă. Observ faza, mă uit la client. Așteaptă timp de vreo 30 de secunde, vrăjeala hostesei încă era în proces, angajatul nu schița nimic cum că s-ar duce să verifice. Mă așteptam să-l văd pe client renunțând, dar dintr-o dată se aude: Auzi, știu că m-ai auzit, te duci să vezi dacă mai aveți bidon de apă?

 

Angajatul trezit, i se rupe firmul narativ al vrăjelii, îi spune clientului că nu l-a văzut și după încă vreo 2 replici adresate hostesei pleacă bombănind, am vrut să intervin să susțin că am văzut toată faza dar deja casiera terminase cu mine.

 

Câteva zile după ...

 

Eram la casă, îmi țineam punga. Angajatul de mai sus era casier la casa de lângă. Casiera mea este o doamnă undeva la 50 de ani, își vede tacticos de scanarea produselor mele. Angajatul se duce la altă casă să ia un pachet de țigări pe care nu-l avea la el și în drum spre casa lui, zbang - o lovește "amical" pe casiera mea. Acel tip de "salut" între "băieții" de după blocuri. Casiera mea surprinsă, se uită la mine rusinată. Îi zic că-l știu pe tip, este impertinent. Iar angajatul m-a auzit, s-a blocat și se uita puțin șocat la mine.

 

Azi mă duc până la Mega Image să fac cumpărături. Angajații forfotau printre vitrine, printre rafturi. Vreo 2 campanii cu hostesele aferente. Aud o voce asemănătoare, recunosc vrăjeala, mă uit și îl văd pe angajatul cu vrăjeala, de data asta 2 hostese, aceeași atitudine, aceeași vrăjeală.

 

În timp ce restul angajaților erau ca furnicuțele... 

 

GIPHY

 

idiot