Știrile zilei #17

Uber devine legal în Cluj. Curtea de apel din Cluj a respins acțiunea unei companii de taximetrie motivând că serviciul Uber este benefic pentru consumatori, industrie și trebuie reglementat nu interzis. Se aliniază astfel direcției comunicate de câtre Comisia Europeana.

via digi24


Elon Musk, Stephen Hawking și Bill Gates sunt de părere că roboții care înlocuiesc oamenii ar trebui taxați pentru a suporta costurile valului de șomeri care vor rezulta. via medium . O emisiune la radio BBC despre roboții din zilele noastre și directia spre care ne îndreptăm. via BBC


Depresia ar putea fi o metodă prin care creierul nostru ne atrage atenția asupra unor aspecte care trebuie rezolvate.

via Business Insider


O persoană cu vederea degradată astfel încât era declarată oficial "oarbă" reușește să vadă din nou folosind niște ochelari speciali care procesează imaginea și o proiectează fix în zona ochiului care încă este funcțională.

via Mashable


A treia lansare reușită a Space X în care prima parte a rachetei aterizează cu bine.

via Quartz


Youtube a atins pragul de 1 miliard de subtitrări automate. Subtitrările sunt generate folosind algoritmi de recunoaștere vocală și momentan suportă 10 limbi.

via techcrunch


Fost polițist închis pentru că nu este de acord să decripteze informațiile de pe un computer Apple.

via arstechnica


În China se folosesc drone cu aruncătoare de flăcări pentru a curăța murdăria acumulată pe liniile de înaltă tensiune. Până acum existau persoane care făceau acest lucru, manual.

via gizmodo


Un spital din Marea Britanie folosește realitatea virtuală pentru a acomoda copiii cu aparatul de RMI eliminând astfel o parte din stresul investigației.

via thenextweb


Microsoft esuează să repare o vulnerabilitate descoperită de către Google.

via thehackernews


Televizoarele Sony vor primi update la Android 6.

via flatpanelshd


Despre activismul de toate felurile.

via adweek