Știrile zilei - #2

boltfare

 

Pentru amatorii de călătorii, care nu sunt strâns legați de niște date fixe, a apărut chat bot-ul BoltFare:

 

BoltFare is your own personal, AI-powered travel agent. You tell us your travel itinerary, and we monitor hundreds of different sources around the internet to find you the absolute best airfare deals. We do this all as a chatbot, over Facebook Messenger.

Poate fi accesat în Messenger aici

via thenextweb

 


Un material despre parolele pe care le folosim și securitatea online.

 

Cybersecurity 101, if you can remember all your passwords either you haven’t got enough or they’re too easy

via theguardian

 


Asus intră pe nișa creată de Raspberry PI cu un produs quad-core capabil să redea material 4K. Raspberry PI este o serie de computere de dimensiuni reduse folosind o arhitectură ARM, ceea ce le permite să fie foarte eficiente la consumul de energie.

 

De curând Microsoft a prezentat o versiune de Windows 10 care a rulat Photoshop pe o arhitectură ARM, așteptăm să apară dispozitive mobile pe această arhitectură care vor rula Windows 10. Ar trebui să ofere o autonomie mult mai bună decât cele curente.

via engadget


După mai mult de 2 ani de când a fost publicat, încă sunt aproape 200.000 de site-uri care sunt vulnerabile la OpenSSL Heartbleed. Această vulnerabilitate oferă posibilitatea unui atacator să citească informația criptată care în mod normal nu ar fi accesibilă.
via thehackernews


Cercetătorii au reușit să dezvolte primul organism semi-sintetic. Deși este vorba doar despre o bacterie uni-celulară, maturizarea tehnologiei deschide posibilități noi.
via engadget


Trump l-a numit pe Ajit Pai șef la FCC. Ajit Pai a fost împotriva "Net neutrality" și dorește să desființeze acest prncipiu. Net neutrality susține accesul liber la Internet, fără să fie condiționat de tipul de trafic, sursă sau alte criterii.

via theverge