Tarife Uber

Uber Bucuresti


Update 12.12.2015: Uber a majorat tarifele pentru București, astfel tariful de bază a devenit 1.65 lei de la 1.39, 0.28 de lei de la 0.23 pentru fiecare minut al cursei și 1.64 de lei de la 1.39 pentru fiecare kilometru.

Metodele de calcul și celelalte informații de mai jos rămân valabile.



Sunt fan Uber și merg cu ei de când s-au lansat. Am deja peste 100 de curse cu ei. Într-o seară însă când mă uitam pe desfășurătorul cursei, parcă nu ieșea calculul.

 

Adun cu calculatorul, într-adevăr, erau în plus 1.39 lei. De la bun început am citit că au tarifele taxiurilor, adică 1.39 lei pe kilometru și 0.23 lei minutul de staționare.

 

Văd că și Radu a scris aici la fel:


Tarifele sunt 1,39 lei tarif de bază, apoi 1,39 lei/km sau 0,23 lei/minut, 6 lei tarif minim, 6 lei taxă de anulare. Plata se face numai cu card bancar înregistrat în aplicația lor.

Numai că tariful s-a dovedit a fi 1.39 lei (tarif de pornire) + 1.39 lei / km + 0.23 lei pe fiecare minut al cursei.

 

Mă apuc și dau din aplicație "I had an issue with my fare". Completez în câteva cuvinte ce nelămuriri am și a doua zi primesc răspuns, pe care îl vedeți mai jos:

 

tarif Uber

 

Se pare că ei nu taxează doar staționarea ci taxează și toată durata cursei. Asta înseamnă că la tariful de 1.39 lei pe kilometru tot vor fi puțin mai scumpi decât un taxi la același tarif.

 

Dar tot îi voi prefera în detrimentul taxiurilor.

 

Mai multe detalii puteți găsi aici: https://www.uber.com/cities/bucharest


Dacă vă place Uber și informațiile pe care le-am prezentat vă puteți face cont folosind acest link https://www.uber.com/invite/ubervalentinvaleanu. Voi primiți prima cursă gratuită iar eu adun curse gratuite, in limita a 20 de lei.