Un fel de quick-release pentru camerele de acțiune

prindere gopro camera actiune

De un an folosesc un GoPro 4 Black și de ceva vreme și un Xiaomi Yi. O problemă de care mă lovesc destul de des este că sunt "legate" de ghidon, cască sau prinse la piept. Nu rar mi se întâmplă ca în trafic să trec pe lângă un accident, o încălcare flagrantă a regulilor sau alte evenimente care ar merita publicate.

 

Problema este că nu pot lua camera să o îndrept spre eveniment. Sunt prinse și durează până aș apuca să opresc, să o scot din carcasă, să o îndrept spre eveniment.

 

Soluția ar fi o prindere folosind magneți. Dar dacă magneții ar fi destul de puternici încât să țină camera securizată, ar fi destul de greu să desprinzi magneții pentru a elibera camera.

 

Așa că m-am gândit la un suport care folosește magneți dar care are pe margini un fel de ghidaje, in formă de triunghi, care te vor ajuta să desprinzi camera în momentul în care o rotești. Printr-o mișcare de rotație, triunghiurile se ridică unele pe altele și desprind magnetii.

 

În felul acesta, cu o singură mână, poți desprinde camera de unde o ai și o poți îndrepta foarte ușor spre zona care te interesează.

 

Cum facem să o producem?