Una caldă una rece - cu RDS și UPC

Update 24.02.2016: UPC a mutat postul Digi 24 pe canalul 405 cu titlu corect si EPG.


Începem cu surpriza, nu credeam că voi scrie vreodată ceva pozitiv despre RDS. Mă enervează PPPoE-ul lor și faptul că nu ofereau IP static clienților persoane fizice. Dar am început să am probleme cu conexiunea de la rețeaua de cartier la care eram abonat, router-ul stie de dual-WAN și am zis hai să pun și un RDS, mai ales că blocul era deja cablat și aș fi avut o ofertă mai bună la stick-ul de net pe care îl am de la ei.

 

Duminică completez formularul de pe site-ul lor. Luni mă sună cineva, generează contractul, modifică abonamentul de la stick și stabilim ca instalarea să se facă Joi pentru că Miercuri nu puteam eu.

 

Vine echipa, îmi trag băieții un pigtail de fibră până unde le-am zis, instaleaza router-ul, testăm, perfect. Mai nou RDS nu oferă IP static, însă oferă o înregistrare DNS care va reflecta IP-ul de la RDS, ceea ce mie îmi convine. Setarea este în Digicare la Administrare servicii - Digi Net FiberLink - DNS dinamic și puteți opta pentru orice denumire disponibilă .go.ro

 

Apoi din admin-ul router-ului lor am făcut un port-forward către router-ul meu (am un server VPN) și totul funcționează perfect. Fiberlink 300 merge foarte bine.


Încă o dezamăgire de la UPC. După ce în ultimele luni au mărit de 2 ori prețurile. Încă rămân la ei pentru acel Cisco DVR HD care merită toți banii.

 

Eu urmăresc Digi24 și m-am bucurat când a intrat în must-carry astfel încât a devenit disponibil și în rețeaua UPC. Numai că UPC (și restul de "cabliști") și-au bătut joc și se comportă ca niște copii în curtea școlii. Cel puțin la UPC, canalul Digi24 este pus între canalele religioase și cele XXX. Fără titlu, fără EPG.

 

Asta înseamnă că deși plătesc taxa pentru DVR eu nu pot înregistra emisiunile de pe Digi24 - setând emisiunea.

 

Le-am trimis o întrebare. Mă sună cineva de la ei și începe cu niște vrăjeală proastă. Nu știu ce mă deranjează mai mult. Atitudinea lor față de clienții care doresc să urmărească Digi24 sau faptul că imediat au sărit cu minciuni și vrăjeală in loc să-și asume decizia.

 

Primul răspuns a fost că vă transmite la tehnic și va reveni. După prima convorbire deja îți poți da seama dacă interlocutorul are habar despre ce vorbește sau nu, astfel încât nu cred că este recomandat să continui cu minciunile.

 

La al doilea telefon, tipa de la UPC mă anunță că așa vine postul de la RDS și că ei nu au ce să-i facă. Moment în care mă enervez și îi spun că știu cum funcționează sistemul. Ei preiau fluxul video de la furnizor printr-o metodă agreată. Apoi ei îl injectează în headend cu ce detalii vor ei. Detalii precum titlu, EPG etc. Ceea ce apare în sistem, înafară de fluxul video, este în totalitate sub controlul UPC.

 

Am întrebat-o dacă măcar titlul canalului se poate schimba din "Canal știri" în "Digi24". Mi-a zis că așa vine ...

 

În continuare scrie Canal știri iar EPG-ul lipsește, dar eu plătesc taxă pentru DVR.

 

UPC devine RDS-ul de pe vremuri iar RDS evoluează frumos. Aștept ceva echipamente mai răsărite pe partea de TV.

 

picard facepalm