Vlad Andriescu și Octavian Palade (Infinite Review) - oamenii din prima linie a presei de tehnologie din România

O duminică însorită de decembrie, intru pe Facebook și văd că are loc Infinite Review.
 
În rolurile principale: Octavian Palade, Florin Cașotă și Vlad Andriescu.
 
Știam despre acest eveniment de anul trecut de când m-am uitat și mi-am dat seama că oamenii nu aveau controlul definițiilor termenilor de bază despre care vorbeau. Am făcut atunci o postare despre cum au încurcat temperatura de culoare și eram contrariat cum de companii uriașe (Orange România) creditează livrarea unor rezultate, în cel mai fericit caz, mediocre.
 
Anul acesta am remarcat lipsa sponsorului Orange România sau a altora de acest calibru.
 
Văzând această postare, Vlad Andriescu s-a comportat ca un om matur care acceptă critica constructivă. Și-a asumat greșeala de anul trecut și ... a ținut neapărat să facă o intervenție. Știți genul acela de oameni, incapabili să aducă argumente sau să înțeleagă că au greșit? Intervenția lui a constat în a răde de un review făcut de mine: Încălzitoarele de mâini reutilizabile. Ce sunt si cum funcționează
 
În același timp (Vlad Andriescu sau Octavian Palade) a făcut și o afirmație referitoare la SEO spam, pe care îmi doresc să o dezvolte, altfel vom avea o problemă. Nu am reușit să-mi dau seama care dintre ei. Episodul video este mai jos.
 
Ca să revenim la amuzamentul celor de la start-up.ro referitor la review-ul meu, cred că pozele de mai jos sunt relevante, ei au 281 de views, eu am 437 de views:
 
infinite review views 2018
 
incalzitoare maini views
 
Mai jos câteva informații ca să îi ajut pe Vlad Andriescu și Octavian Palade să vorbească în cunostință de cauză referitor la subiectele pe care la abordez:
 
și o poza cu rezultatele unor materiale video pe care le-am făcut ca să se poată face o comparație cu materialele lor:
 
views canal youtube valentin valeanu
 
Ca să vedeți cifrele lor intrați pe canal, dar vă zic eu situația: între 15-300 views per clip în prima pagină de scroll. 
 
Și pentru că eu sunt capabil să aduc argumente, mai jos câteva chestii punctuale sesizate în live-ul de azi:
  • Problema cu Nvidia și Apple datează din 2004: Nvidia at root of 30-inch Apple Cinema Display delays 
  • Touchbar-ul de la Apple, dar nimeni nu spune despre Thinkpad X1 Carbon lansat în 2014, Apple a lansat touchbar-ul lor în 2016
  • radio FM fără căști - probabil nu au aflat că recepția FM se face cu o antenă iar cablul căștilor este folosit drept antenă
  • Expresii: "nu mi-a dat cădere" - Octavian Palade despre prețul unui laptop; "unboxăm pizza" - același Octavian Palade în timp ce țipa în microfoane cauzând distorsiuni. Toate astea deși are 10 ani de presă în spate după cum chiar el susține.
  • Vlad Andriescu - "căscuțe" referindu-se la niște căști și "deschide ușe". Dragă Vlad, înainte să corectezi pe cineva ar trebui să te asiguri că tu stăpânești acel domeniu.
 
La conferințe, pe Facebook, vorbesc toți despre meritocrație și rezultate. Însă realitatea este alta și mai sus vedeți ce livrează niște oamenii din prima linie a presei de tehnologie. Iar ceilalți dau un like, un share și un comentariu de susținere (pentru că este complicat să ai păreri sincere când depinzi de venituri din acest segment). Dar cifrele vorbesc de la sine și înregistrările rămân.
 
Sugestii:
Încercați să faceți niște "fișe de produs" data viitoare. Într-un live este foarte important să nu stați atunci să căutați detalii tehnice sau cum se pornește un telefon. Treaba asta este acceptabilă pentru produse lansate în acel moment dar voi ați avut produse care existau pe piață și se puteau studia puțin înainte.
Setați un limiter/compressor pe partea audio. Face minuni.
 
Acest articol este menit să ofere o critică constructivă și poate la ediția de anul viitor vor exista niște îmbunătățiri, nu doar aruncat cu pietre în cineva care vă atrage atenția asupra unor greșeli.