Xiaomi Mi band - review

Xiaomi Mi band

Despre Xiaomi Mi band:
"Mi band" este un tracker de fitness produs de către Xiaomi. A fost prezentat prima oară pe 22 Iulie 2014. Poate fi purtat pe mână, sub formă de brătară sau la gât sub formă de pandantiv.

Brățara este construită din TPSiV (polimer termoplastic) antialergic, tratat UV și antimicrobian. Carcasa este din policarbonat având partea metalică din aluminiu.

 

Bateria are 41mAh și asigură o autonomie declarată de cel puțin 30 de zile. În realitate ține mult mai mult. Este rezistentă la apă, standard IP67 și cântarește doar 5 grame (fără brățara suport) sau 13 grame cu tot cu brățară.

 

Xiaomi Mi band dimensiuni


Cum se prezintă în realitate:
Pe lângă funcția de monitorizare a mișcării, pedometru, distanță, calorii etc, Mi band-ul poate extinde modul în care ești notificat despre un apel pe telefon sau functionalitatea alarmei.

 

Funcția de monitorizare a mișcării:
Brățara înregistrează pașii pe care îi faci și folosind datele furnizate la crearea contului calculează câți kilometri ai făcut și căte calorii s-au consumat.

 

Xiaomi spune că brățara trebuie purtată pe mâna cel mai puțin activă, existând și o setare în aplicație pentru acest lucru, probabil pentru a reduce cât mai mult erorile.

 

Toate informațiile sunt disponibile sub formă de grafice zilnice, săptămânale și lunare.

 

Xiaomi Mi band statistica pasi

 

Funcția de monitorizare a somnului:
Mi band-ul monitorizează două faze ale somnului, light sleep și deep sleep.

Face asta analizând mișcările din timpul somnului. Dacă dormi profund, nu miști mâna și înregistrează perioada ca deep sleep. Dacă te foiești sau nu poți dormi, perioada este înregistrată ca light sleep.

 

Din păcate perioadele de somn din timpul zilei sau cei care au un program în ture, nu pot fi contorizate corect. Poate la un update de firmware.

 

La fel ca la monitorizarea mișcării, statisticile despre somn sunt disponibile în grafice zilnice, săptămânale și lunare.

 

Xiaomi Mi band statistica somn

 

Notificările:
Brățara te poate notifica folosind vibrațiile și cele 3 LED-uri de pe carcasa. Aplicația Mi Fit suportă setarea a 3 alarme și notificare când ești apelat.

 

Xiaomi Mi band settings

Xiaomi Mi band alarme

 

Metoda de trezire folosind vibrațiile brățării mi se pare genială. Eu trezindu-mă la ora 6, de obicei săream din pat să opresc repede alarma până nu trezea pe toată lumea. Acum mă trezește doar pe mine, iar eu o ating pe partea metalică și se oprește.

 

Pentru siguranță, la câteva minute după ora de trezire a brățării, am setată o alarmă clasică pe telefon.

 

Notificarea când ești apelat este iarăși utilă. Eu am o sonerie stridentă, ca să aud telefonul în orice condiții. Ca să vă faceți o idee, este sunetul unui modem care se conectează, cei care au prins dial-up-ul știu despre ce vorbesc.

 

Însă soneria asta nu prea se pretează în toate locurile. Așa că prefer să dau telefonul pe vibrații și să mă bazez și pe brățară pentru momentul în care sunt sunat. Din păcate notificările merg doar la apelurile de voce. Celelalte tipuri de notificări nu sunt transmise către brățară. Probabil cu un telefon Xiaomi funcționează.

 

Accesorii:
Xiaomi oferă brățări de diferite culori și chiar unele din piele, pentru a putea fi asortate cu o ținută business. Pentru femei există posibilitatea purtării ca pandantiv.

Xiaomi Mi band pandantiv


Cele 3 LED-uri de pe carcasă îți pot da indicii despre cât de mulți pași ai făcut, raportați la câți ți-ai propus, sub formă de procente, un LED 33%, două LED-uri 66%, trei LED-uri și notificare prin vibrație - ai atins numărul de pași pe care i-ai setat ca limită zilnică.

LED-urile se aprind doar dacă miști brățara ca și cum este un ceas și ai dori să vezi cât este ora. Se activează în aproape toate cazurile, trebuie puțin antrenament până vei nimeri mișcarea.


Bateria are o autonomie declarată de peste 30 de zile. În realitate m-a ținut 46 de zile și mai avea 2%. Toate astea cu alarma zilnică și notificări prin vibrație. Probabil ținea peste 2 luni de zile dacă renunțam la notificarea prin vibrații. Încărcarea s-a făcut în aproximativ 2 ore de la USB-ul unui laptop.

 

Xiaomi Mi band battery life

 

Xiaomi declară ca este compatibilă cu Android de la 4.4 în sus. A funcționat și pe Android 4.2, dar cu mici probleme uneori, legate de aplicație.

 

Mi Fit a primit update și acum poate sincroniza datele cu Google Fit.

 

Xiaomi Mi band Google Fit


Concluzie:
Este un gadget pe care încă îl port și astept cu interes modelul nou care va avea și senzor de puls. Raportat la ce există pe piață este un best-buy având cel mai corect preț dintre toate trackere-le de fitness. Poate fi găsit cu preturi intre 16-25$, la noi însă ajunge și la preturi de 190-250 lei.

 

Xiaomi lucrează constant la soft, în 2 luni am primit deja 3 update-uri de firmware.

 

Poate fi achiziționat de aici.

 

Poze: mi.com