File Manager scris în Perl pentru Webmin

webmin

Dacă folosiți Webmin și Ubuntu sau dacă ați folosit Tutorial instalare Virtualmin, Webmin, Ubuntu pe VPS și utilizați File Manager-ul din Webmin folosing Chrome, o versiune de la 45 sau mai nouă, veți întâmpina eroarea This plugin is not supported. Această eroare este din cauza dezactivării NPAPI de care se folosea Java, puteți citi aici: Online-ul în 2015 și tehnologiile anilor 90.

 

Din fericire există un File Manager scris în Perl care nu are această problemă cu Java. Îl puteți găsi aici: https://github.com/Real-Gecko/filemin sau dacă link-ul nu va mai fi valabil îl puteți downloada de aici Filemin File Manager - pachetul pentru Ubuntu.

 

Pentru a-l instala intrați în Webmin apoi la System -> Software Packages -> Install a new package -> From uploaded file -> Choose file -> Install -> Install. După finalizare dați un Refresh modules (stanga jos) și eventual un refresh la pagină. Noul File Manager ar trebui să apară la categoria Others, sub vechiul File Manager, cu denumirea Filemin File Manager.