Frustrările cafelei și prețul sexului

Lorena Lupu


Tipa din poza de mai sus a pornit o discuție la ea pe blog, furioasă pe masculii zilelor noastre. Articolul cu pricina este: Uite, nu, n-am chef să-mi plătesc cafeaua, dacă m-ai invitat

 

Voi cita câteva paragrafe din articol:


Nu, bărbaţii şi femeile nu sunt egali dintr-un punct de vedere. Disperarea interacţiunii cu sexul opus. Am mailurile, căsuţele poştale, telefoanele pline cu SMS-uri de la inşi mai mult sau mai puţin cunoscuţi, care vor să ieşim în oraş, să bem cafele, să mâncăm, să bem un vin, să ne futem cu sau fără obligaţii.


Aici are dreptate oarecum. Bărbații cam acceptă orice. Iar dacă apari la TV cu 3 nasturi descheiați și-ți atârnă toate cele, te-ai umplut de fani.

 

Acel gen de fan care bea bere la PET de 2L dupa ce a venit de pe șantier, într-un maieu slinos, și vorbește cu voce tare: Uite bă, ce aș arde-o pe asta.


Nimeni nu le mai cere azi bărbaţilor să cumpere locuinţe pentru femei, să le dăruiască bijuterii scumpe, să întreţină femeia sau să îi pună universul la picioare.


Şi da, în pofida egalităţii ÎN ŞANSE PROFESIONALE, a fi femeia din relaţie presupune să fii iubită şi răsfăţată. Să ţi se dăruiască lucruri. Să fii tratată cu generozitate, cu gingăşie, să nu ştie ăla ce să inventeze să-ţi fie bine.


Cele două citate de mai sus sunt puțin contradictorii. Ideea de univers la picioare poate fi definită ca o stare de bine, iubire, cadouri, răsfăț, gingășie, generozitate și orice alt lucru ca să-i fie bine femeii. Nu?


Dar în toată această discuție nu văd ce are de oferit femeia, înafară de sexul brut despre care vorbea Lorena.

 

Aici este de fapt ruptura. Ea-și dorește universul la picioare. Dar ce oferă? Și nu numai ea, femeia din societate în general.

 

Grija, răsfățul, cafeaua plătită - sunt lucruri la care se ajunge după un timp. După o evoluție a unei relații.

 

Nu vreau să ieși cu mine pentru că-ți iau o cafea. Nu vreau să ieși cu mine după ce-mi etalez averea, moștenirea și proprietățile. Ieși cu o persoană ca să o cunoști sau să-ți tină companie. Nu pentru beneficiile materiale.

 

Și dacă m-ai cucerit și mi-ai captat atenția fără să urmărești scopuri financiare, fii sigură că universul îți va fi la picioare. Iar pentru asta îmi voi dedica și ultimul strop de energie.

 

Femeile din ziua de azi trebuie să înteleagă că vei culege ceea ce semeni. Vorbești ca în mahala, ai pretenții de divă și le pot lua fața altor masculi dacă-ți iau o cafea? Atunci asta vei avea lângă tine, un bădăran de joasă speță care-ți va lua o cafea ca să te mai ardă încă o dată.


Trebuie să vă doriți mai multe de la un bărbat și asta începe cu modul în care vă prezentați. Feminitatea a dispărut. Spuneți că vă doriți cavalerism, bărbații să fie domni, respect, dar tu te prezinți de parcă ai fost violată de un stol de negri și la gura ta e bătaie pe cuvinte necunoscute unei doamne.

 

Lorena Lupu

 

Mă întreb pe câți bărbați îi excită poza de mai sus și modul în care vorbește femeia asta plus vulgaritatea pe care o afișează. Și mai ales ce tip de bărbați atrage.


Tare curios sunt, peste 30 de ani, când nu vor mai băli toți muncitorii la tine și agenda-ți va fi goală, la fel de multe pretenții vei avea? Sau vei cumpăra tu cafeaua sperând la ceva acțiune ?

 

Poza: Televiziunea Arad - Ghilea Show