Două probleme cu George BCR - sau "lasă că merge și așa"

Cât durează resetarea PIN-ului la cardul George BCR?

1 ora și 30 de minute până este trimis SMS-ul.

 

Într-un prezent în care avem acces la comunicații rapide, internet din satelit, într-o țară "renumită" pentru IT-iști, realitatea este că durează 1 oră și 30 de minute să-ți resetezi PIN-ul la una dintre cele mai mari bănci din România. Nici închiderea contului nu se poate face din aplicație, deși experiența inițială cu George BCR a fost bună.

 

A doua problemă este legată de softul de la bancomate. Adevărate generatoare de frustrări și aplicatoare desăvârșite a teoriei relativității în forma dilatării timpului. Operații care ar trebui să fie rapide sunt acum captive într-o cutie metalică care funcționează după niște standarde pe care doar cei care au prins dischetele le pot înțelege.

 

Dar, deși au trecut mai bine de 20 de ani de la apusul dischetelor, problemele precum cea de mai jos ne urmăresc, mă gândesc că ar fi util să avem funcții automate care fac UPPERCASE ... oh, wait ...


probleme George BCR


Pentru BCR IBAN-ul acesta gb33bukb20201555555555 este total diferit de GB33BUKB20201555555555 (IBAN demo de pe IBAN.com pentru exemplificarea problemei)

 

Oare nimeni nu a testat softul cu operații de "muritori de rând"? Problema asta o putem extrapola foarte ușor și la alte domenii în România.

 

Sau știau de problemă dar nu le pasă. Apoi ne plângem prin statistici despre rata scăzută de adoptare a plăților cu cardul.

 

Nu cred că se va schimba nimic, dar poate influencerii care fac campanii cu BCR îi pot trage puțin de mânecă. Voi vedea la următoarea vizită în România.

 

Varianta video: