RED Hydrogen - câteva gânduri

Vorbeam cu Bogdan despre anunțul lansării RED Hydrogen si nu prea cădeam de acord. El susține că va fi un succes, eu susțin că nu prea are cum. Iar acum argumentele:

 

  • holografic, probabil termenul este folosit pentru a avea un impact mai mare și de fapt va fi un ecran cu posibilități 3D, Wikipedia zice așa2013 - MIT researcher Michael Bove predicts that holographic displays will enter the mass market within the next ten years, adding that we already have all the technology necessary for holographic displays.
  • tehnologia 3D nu a prins nici la televizoare nici în cinematografe
  • încercări de ecrane 3D au mai fost în domeniul telefoanelor mobile: HTC Evo 3D, LG Optimus 3D
  • RED încearcă să intre pe o piață foarte dinamică, hardware-ul se schimbă anual, dacă ai noroc ții un telefon 2-3 ani
  • nu înțeleg ideea de a face material video folosind telefonul. Nu văd pe nimeni filmând materiale profesionale folosind telefonul. Apoi mai este o problemă. Dau 1200$ sau 1600$ pe un telefon cu performanțe video mai bune. Dar mai trebuie accesorii iar când voi filma, telefonul devine inutilizabil. Ca să nu mai zic că trepiedele, gimbalurile și alte accesorii pentru camere RED sau normale nu vor fi compatibile cu Hydrogen în lipsa unui cage. Costuri în plus ...
  • consumatorii nu apreciază. Samsung și-a tot bătut joc de consumatori și vânzările merg bine mersi.
  • implementarea Android-ului nu este o sarcină chiar ușoară, trebuie optimizări pentru un rezultat decent, chiar și pe hardware puternic

 

Concluzia mea este că probabil va exista o integrare cu camerele RED și va fi cumpărat de către entuziaști și fanii mărcii, însă la prețul aproape dublu față de un smartphone high-end, ecranul ăla "holografic" va fi motiv de ieșit la bere și văzut câteva filmări cu băieții.

 

RED Hydrogen